رودک

نام فارسی:رودک / گورکن
نام انگلیسی:badger
نام علمی: meles meles
خانواده:خانواده ی راسوها
جمعیت:نامعلوم
پراکنش: در قاره های اروپا و آسیا و در ایران از مناطق شمال غربی خراسان تا مازندران ، تهران ، اصفهان ، آذر بایجان ، کردستان ، زنجان ، لرستان و فارس پراکنده است.
زیست گاه: رودک در مناطق جنگلی و استپی زندگی می کند.
اندازه: طول بدن این حیوان 56 تا 20 سانتی متر، ارتفاع بدنش 30 سانتی متر و وزن آن 10 تا 34 کیلومتر است.
ریخت شناسی: جثه ی بزرگ و نیرومند، گوش های بلند و پهن تر از سمور، دم کوتاه و کلفت ، پوزه ی باریک ، گوش های کوچک ولی قابل مشاهده ، گردن کوتاه، پاهای کوتاه و ضخیم و کف پای پوشیده از موهای نرم دارد. چنگال های پاهای جلو بسیار بلند و خمیده و برای کندن زمین مناسب است. موهای بدنش خشن ، نسبتا بلند و به رنگ خاکستری و زیر شکم و پاهایش سیاه است. دو نوار سیاه رنگ در دو طرف صورت از گوش ها تا نوک پوزه و نوار پهن سفیدی در وسط این دو نوار سیاه از پشت سر تا بالای پوزه امتداد دارد.
رژیم غذایی: رودک همه چیز خوار است و از پستانداران کوچک ، خزندگان ، قورباغه ، پرندگان وتخم آن ها ،کرم خاکی ،ریشه ،دانه و میوه ی گیاهان ، قارچ ،حشره ها و لارو آن ها و لاشه ی حیوانات تغذیه می کند
زادآوری: جفت گیری رودک در بهار صورت می گیرد و نوزادان در تابستان و اوایل پاییز به دنیا می آیند.
وضعیت حفاظتی: از وضعیت این گونه در ایران اطلاع دقیقی در دست نیست؛ ولی به نظر می رسد خطری نسل آن ها را تهدید نمی کند.
 
ادامه مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ، دکمه تایید را کلیک کنید.
لطفا برای دیدن ادامه مطلب عضو شوید


ادامه مطلب...
تاریخ: یک شنبه 15 خرداد 1390برچسب:محیطزیست,حیات وحش ایران ,mohitezist , رودک,
ارسال توسط سیروس علی پور siroos alipour
آخرین مطالب

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 50
بازدید دیروز : 54
بازدید هفته : 50
بازدید ماه : 1520
بازدید کل : 150981
تعداد مطالب : 145
تعداد نظرات : 65
تعداد آنلاین : 1

Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت